Të Reja

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut viziton kantierin e ndërtimit të qendrës tregtare East Gate Mall në Shkup

Përfaqësues të lartë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, të udhëhequr nga Kryeministri, z. Zoran Zaev, Zëvendës Kryeministri për Çështjet Ekonomike dhe Koordinimin me Sektorët Ekonomikë, z. Fatmir Bytyqi, Ministri i Ekonomisë, z. Kreshnik Bekteshi, Ministri i Transportit dhe Rrugëve, z. Blagoj Bochvarski, si dhe Kryetari i Komunës Gazi Baba, vizituan dje East Gate Mall në Shkup.

Lexo më shumë

ACCOR dhe BALFIN Group partnerë në hapjen e të parit “MGallery boutique hotel” në Rivierën Shqiptare!

Accor, një prej emrave dhe rrjeteve kryesorë hotelerisë në botë dhe Green Coast Hotel Sh.p.k. kakënaqësinë të njoftojnë nisjen e bashkëpunimit për zhvillimin e hotelit të parë MGallery në vend. Hoteli me 112 dhoma i vendosur në Palasë, Vlorë do të mirëpresë vizitorët e parë në Prill 2024 dhe do të shënojë një moment të rëndësishëm për industrinë shqiptare të turizmit.

Lexo më shumë

Forca e grave të Bulqizës, disa raste frymëzuese për të gjithë

Mund të mendohet se sektori i kromit dhe puna në minierë është një punë që kërkon vetëm forcën mashkullore.

Megjithatë gratë në këto foto, të cilat punojnë çdo ditë në mjediset e minierës së kromit në Bulqizë, që administrohet nga kompania AlbChrome, tregojnë se përkujdesja dhe dashuria si gra apo nëna për fëmijët dhe bashkëshortët e tyre, nuk kufizohet vetëm brenda mureve të shtëpisë, por edhe në punën e tyre të përditshme si profesioniste pranë galerisë.

Lexo më shumë

“Tarracat e Gjelbra”, Tirana Bank kontribuon në gjelbërimin e kryeqytetit

Tirana Bank ndër vite ka ndërmarrë fushata konkrete me qëllim mbrojtjen e mjedisit dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së komunitetit si: fushatat për një mjedis të pastër dhe zgjerimin e hapësirave të gjelbra, rritjen e ndërgjegjësimit ndaj ndryshimeve klimaterike, ndërtimin e këndeve të reja të lojërave etj., duke theksuar rëndësinë e zbatimit të politikave të përgjegjësisë sociale dhe veçanërisht atyre mjedisore.

Lexo më shumë

30 milionë euro të investuara për Newco Ferronikelin, por duhet edhe ndihma e qeverisë së Kosovës për ta shpëtuar industrinë

Zv. Presidenti i Grupit BALFIN për Bashkimet dhe Blerjet e Bizneseve Steven Grunerud, dha një intervistë gjatë muajit të kaluar, për revistën e specializuar ekonomike Monitor, ku ai ngrinte shqetësimet lidhur me pasojat ekonomike që i kanosën industrisë minerare në Kosovë dhe sidomos kompanisë së Newco Ferronikelit që është në pronësi të Grupit Balfin.

Lexo më shumë