Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Industri Minerare

Grupi Balfin ka kryer investime të rëndësishme në sektorin minerar.

Përmes kompanisë AlbChrome, ai administron koncesionin e kromit në Shqipëri që nga viti 2013 që përfshin minierën e kromit në Bulqizë, uzinat e ferro-kromit në Burrel dhe Elbasan dhe tranverbankun e impiantin e seleksionimit në Klos. AlbChrome është shoqëria lider në industrinë e minierave dhe metalurgjisë në rajon dhe një nga kompanitë më të mëdha të menaxhimit të burimeve të kromit në Europë.

Që prej vitit 2018, përvojën e tij Grupi e ka shtrirë edhe në Kosovë, pasi mori në zotërim kompleksin e Ferronikelit, në Drenas, duke e rigjallëruar këtë industri, përmes investimeve të reja dhe përmirësimit të teknologjisë, që janë garanci për rritjen e prodhimit dhe shtimin e vendeve të punës. NewCo Ferronikeli është eksportuesi më i madh në Kosovë dhe një prej prodhuesve më të mëdhenj të Nikelit në Europë.