Historia
 • Fillesat e Grupit Balfin janë në vitin 1993. Duke e nisur me tregtimin e pajisjeve elektronike, shumë shpejt Grupi arriti të krijonte rrjetin më të madh të dyqaneve të elektronikës në Shqipëri, Neptun. Si rrjedhojë, ky rrjet u shtri edhe në vendet fqinje.

 • Që në vitin 2002 Grupi Balfin është i pranishëm në projektet e zhvillimit dhe manaxhimit të pasurive të paluajtshme. Nëpërmjet shoqërisë Mane TCI ka realizuar objekte industriale dhe rezidenciale të standardeve më të larta në Shqipëri.

 • Në vitin 2005, u përurua qendra e parë tregtare në Shqipëri, Qendra Tregtare Univers (QTU). Ky ishte një projekt shumë ambicioz për kohën, i cili revolucionalizoi mënyrën e të blerit të konsumatorëve shqiptar. Edhe sot, pas një rikonstruksioni gjatë vitit 2018, QTU është qendra tregtare më popullore dhe më e dashur në Shqipëri.

 • Viti 2005 shënoi krijimin e rrjetit të parë shqiptar të supermarketeve, Euromax. Në shumë pak kohë Euromax arriti të shndërrohej në rrjetin më të madh të supermarketeve në Shqipëri duke ofruar cilësinë me çmimet më të mira.

 • Që prej vitit 2005, Fashion Group solli në Shqipëri disa markat më të njohura të veshjeve, duke kënaqur nevojat dhe kërkesat të të gjitha kategorive që frekuentojnë qendrat tregtare. Markat e Fashion Group janë: Cortefiel, Springfield, Geox, Parfois, Women'Secret, Golden Point, Okaidi, Mango, Prenatal dhe Carpisa.

 • Në vitin 2007 Grupi Balfin themeloi ACREM (Albanian Commercial Real Estate Management). Kjo kompani siguron shërbime për menaxhimin e pasurive të paluajtshme të cilat përfshijnë qendra tregtare dhe subjekte të tjera.

 • I themeluar në 2008, Elektro-Servis është projektuar për të siguruar mirëmbajtjen dhe riparimin e pajisjeve elektronike dhe elektroshtëpiake. Shërbimet ofrohet në ambientet e kompanisë ose në ambientet e klientëve.

 • “Alcred” shpk u ble nga Grupi Balfin në vitin 2008 dhe ka zhvilluar një nga zonat më të mëdha rezidenciale dhe të shërbimit në Tiranë, e cila konsiston në rreth 1,000 apartamente me një sipërfaqe totale prej 100.000 m2.

 • Në vitin 2011, Jumbo, dyqani më i madh i lodrave në Ballkan, u bë pjesë e Grupit Balfin me një marrëveshje franchise me Kidzone. Aktiviteti kryesor i Jumbo është tregtimi i lodrave për fëmijë, sende për të vegjël, libra, kancelari, si dhe sende sezonale e dekorative.

 • Në vitin 2011 Grupi Balfin përfundoi një tjetër projekt të rëndësishëm, Tirana East Gate. Me një investim prej 54 milion € u realizua qendra tregtare më moderne dhe më e madhja në Shqipëri me mbi 90,000 m2.

 • Gjatë vitit 2012, Grupi Balfin filloi ndërtimin e Tirana Logistic Park, një investim fillestar prej 43 milion €, i projektuar për të siguruar shërbim jo vetëm për bizneset shqiptare, por kryesisht duke ofruar një shërbim me standarde ndërkombëtare për interesat e huaja.

 • Në tetor të vitit 2012 Grupi Balfin përfundoi një prej investimeve më të rëndësishme të grupit jashtë Shqipërisë, Skopje City Mall. Ky projekt prej 68 milion € u zhvillua në bashkëpunim me pjesëmarrjen e disa partnerëve ndërkombëtarë. Në vitin 2017 u finalizua me sukses shitja e këtij projekti tek Hystead Group.

 • Në vitin 2013 Grupi Balfin bleu 100% aksionet e ACR Holding, e cila sot quhet AlbChrome. AlbChrome është lider në industrinë e minierave dhe metalurgjisë në Shqipëri, në Ballkan dhe e dyta për nga madhësia në Europë. AlbChrome është i vetmi prodhues i Ferrokromit të pasur me Karbon në Europë i integruar vertikalisht.

 • Albanian Energy Supplier, e themeluar në vitin 2014, ushtron aktivitetin e saj në ofrimin e shërbimeve të importit, eksportit, tregtimit dhe furnizimit me shumicë dhe pakicë të energjisë elektrike.

 • Tirana Business University e vetmja shkollë biznesi në Shqipëri, e themeluar sipas modeleve më të avancuara dhe të suksesshme të edukimit akademik dhe vlerave të mësimdhënies, u bë pjesë e Grupit Balfin në vitin 2014..

 • Në vitin 2015 rrjeti i supermarketeve Carrefour Albania, u bë pjesë e Grupit Balfin nëpërmjet një marrëveshje franchise.

 • Në vitin 2015 Grupi Balfin filloi ndërtimin e Green Coast Resort, i vetmi resort luksoz, i cili ndodhet në plazhin e Palasës. Resorti përmban 4 lloje të ndryshme ndërtesash, që nga vilat elitare te apartamentet. Këto vila dhe apartamente me hapësirë dhe me stil ofrojnë shërbim dhe pamje të jashtëzakonshme.

 • SPAR u bë pjesë e Grupit Balfin në vitin 2016, duke synuar një shtrirje të investimit në të gjithë vendin e për tu kthyer në rrjetin më të madh të supermarketeve në Shqipëri.

 • Stella Mare është një sipermarrje e përbashkët e themeluar nga Milsped dhe Grupi Balfin në vitin 2017. Stella Mare është shoqëria përfaqësuese e Maersk Line, Grupit më të madh të anijeve të kontenjerëve në botë, duke ofruar shërbimet e saj në Shqipëri.

 • SmartPoint, themeluar në vitin 2017, operon në fushën e tregtisë elektronike, dedikuar për shitjen e pajisjeve smart, shërbimeve të telekomunikacionit dhe atyre me vlerë të shtuar edhe pas shitjes.

 • Themeluar në 2017, Projekti Skopje East Gate (SEG) është një investim me vlerë rreth 350 milionë euro. Ky projekt do të përfshijë 10 blloqe me komplekse rezidenciale, 5 blloqe ndërtesash për qëllime biznesi dhe një qendër tregtare me mbi 250 dyqane me markat më të njohura botërore.

 • Balfin Real Estate themeluar ne vitin 2018, është një kompani e fokusuar në pasuri të patundshme, duke ofruar prona premium për blerësit shqiptarë dhe ndërkombëtarë.

 • Ne vitin 2018, Dyqan Taxi , subjekti më i madh i shitjeve online në Shqipëri u bë pjesë e Balfin Group. Aktualisht kjo kompani operon nën emrin Aladini.

 • NewCo Ferronikeli , eksportuesi më i madh në Kosovë dhe një prej prodhuesve më të mëdhenj të Nikelit në Europe, u bë pjesë e Balfin Group në vitin 2018 .

 • Themeluar ne vitin 1996, Tirana Bank, banka e parë me kapital tërësisht privat në Shqipëri, bëhet pjesë e Balfin Group ne 2018.